Meclis'te sigarayı bırakma kampanyası

Meclis`te, sigaranın zararlarının ve sağlıklı yaşam konularında genel bilinçlenmeye katkı sağlamak amacıyla, "Sigarayı bırakma kampanyası" başlatıldı.

15.11.2013 08:49:31 0
Meclis

Meclis`te, sigaranın zararlarının ve sağlıklı yaşam konularında genel bilinçlenmeye katkı sağlamak amacıyla, "Sigarayı bırakma kampanyası" başlatıldı.

Meclis Tören Salonu`nda düzenlenen törende konuşan Müezzinoğlu, tütün ve tütün ürünleri konusunda büyük bir cesaret örneği göstererek yasal düzenlemeleri gerçekleştiren Meclis`e teşekkür etti. Yasalar çıkarken kamuoyunun "Bu kadar da ileri adım atılabillir mi?" dediğini belirten Müezzinoğlu, bu düzenlemenin sigara içenler de dahil olmak üzere kamuoyundan büyük destek gördüğünü bildirdi. 

"5 yılda 2 milyonu aşan kişi sigarayı bıraktı"

Müezzinoğlu, ülkede 5 yılda 2 milyonu aşan kişinin sigarayı bıraktığını belirterek, "Toplumsal sahiplenme olmasıydı, bu başarı sağlanamazdı" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü`nün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl`e ödül verdiğini anımsattı. Müzezzinoğlu, "Sigara için kişilerin `ben bu saatten sonra yokum, sigarayı bırakıyorum, sigara bana hükmedemez, ben irademle ona hükmedebilirim` noktasına gelmiş olması önemlidir" dedi. 

Bugünün 14 Kasım Dünya Diyabet Günü olduğunu anımsatan Müezzinoğlu, "Toplumumuzda (Can boğazdan gelir) lafı vardır ama aynı zamanda can boğazdan da çıkar. Gelen canın sağlıklı sürdürülebilmesi için de boğazdan geçen her şeye dikkat etmemiz lazım. Bu nefesse nefesimize, gıda ise gıdamıza, sıvı ise aldığımız her sıvıya dikkat etmemiz lazım. Obezite ve sigara ile ilgili mücadele, bizim sağlıklı yaşam anlayışımızın merkezine oturması gereken konulardır" diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, Meclis ve milletvekillerinin bu konudaki sorumluluğunu sadece kanun çıkararak yerine getiremeyeceğini işaret ederek,  bu konuda vatandaşlara örnek de olması gerektiğini kaydetti. Müezzinoğlu, "Kanun çıkarıyoruz ama sigara içiyorsak, hele hele idare amirlerinin odasında sigara içiliyorsa, o zaman bir daha dönüp kendimize bakmamız lazım. Zaman zaman milletvekili arkadaşlarımızın odalarında, şahit olmasam bile o duman kokusu `burada sigara içiliyor` dedirtiyor. O yüzden biz yaptığımız işleri inanarak yapmalıyız. İnandığımız işi de önce kendimizin yapması lazım. Bu konuda Meclis`e ve Meclis Başkanımıza önemli görevler düşüyor" ifadelerini kullandı.

 

artuklu haber ajansı-ankara



20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07